Wejdz na strone Kliknij
Kliknij na : eigenes Bild anbringen
Wybieramy zdjęcie z dysku.
Nastepnie zaznaczamy: Ich bestätige......
Wpisujemy adres strony: Link .....
I klikamy na : Auf die pinnwand
Pisanie postów.
1. Staraj się tak wyrażać swoje opinie, by były zrozumiałem dla wszystkich.
2. Nie ilość "postów" świadczy o Twojej wiedzy.
3. Jeśli masz pisać z rażącymi błędami, nie pisz w ogóle, post i tak zostanie skasowany. Jak napisałem wcześniej, błędy robi każdy, ale można dużą część wyeliminować. Stosuj przecinki i kropki, bo czytając niektóre posty czasem nam brakuje powietrza i niestety musi nas odwiedzić lekarz. My tak jak Ty też chcemy iść na ryby.
4. Powtarzane wątków w danym temacie.
Jest taki dział "Jak złowić dany gatunek ryby", gdzie wyrażamy swoje opinie. Podam na przykładzie leszcza. Tylko 50 odpowiedzi w tym poście jest typu: "Ja łowię na kukurydze" i za tym postem kolejne, te same odpowiedzi, nic nie wnoszące do wątku.
Wyobraź sobie sytuację, że potrzebujesz informacji na temat jak złowić leszcza. Znajdujesz temat i zaczynasz czytać, i nagle pierwsze 20 odpowiedzi: "ja łowię na kuku";. Gwarantuję Tobie, że po 5 postach dostajesz "nerwa", a po 10 .....
Na szczęście kasujemy wszystkie powtórzone posty.
5. Staraj się nie "spamować" postami.
Wystarczą 3 lub 4 posty - zabezpieczy to przed pojawieniem się na stronie głównej odpowiedzi tylko jednego użytkownika.
Zakładanie tematów
Wiemy, że nikt nie jest orłem i nie wszystko na stronie znajdzie, oczywiście zawsze pomożemy. Tylko jedna mała prośba, nie pisz w tytule tematu "pomocy", bo wiesz co się wtedy dzieje. Każdy chce Cie ratować, a tu nie ma jak. Dopisz wtedy nr tel. w poście, to jakoś Cię namierzy policja.
Poprawna pisownia
Myślę, że zasady pisowni każdy w miarę zna.
Zdania rozpoczynaj wielką literą. Korona Ci z głowy nie spadnie, jeśli naciśniesz Shift i wybraną literę.
Shoutbox
Zasady te same co do pisania postów.
Kasowanie postów
Kasujemy tylko i wyłącznie posty z rażącymi odpowiedziami, z dużą ilością błędów, posty powtarzalne.
Bez zawahania skasujemy posty typu :
1. Ja wiem, ale nie powiem
2. Jeszcze tego nie używałem, ale mój kolega....
3. Nigdy z tym nie miałem do czynienia.
4. I wszystkie typu nie wiem, ale....
Spamowanie emotami
Emoty nie są po to, by dawać ich po 10 na raz do postu. Wystarczy dodać 2-3. Posty z dużą ilością emot, będą kasowane.
Ban ?
Nie robimy tego z zamiłowania, ale wybitna upartość niektórych osób zmusza nas do tego. Nie potrafią uszanować, że robimy wszystko za darmo. Nie ma reklam, czy przekierowań typu, chwyć się a zarobię na Tobie. Portal opłacony z naszych pieniążków. Działamy w myśl powiedzenia: Jak Ty nam, tak my Tobie.
Edytowane przez Exodus dnia 14-01-2010 17:21
Na wszystkie pytania dotyczące wędkarstwa, odpowiadam tylko na forum.....