Listopad 14 2018 12:20:18
Nawigacja
· Regulamin forum
· Regulamin PZW
· Strona główna
· Forum wędkarskie
· Kontakt
· Szukaj
· Dla zalogowanych
· Administracja
· Prognoza pogody
Wędkarstwo
· Rekordy na pierwszy plan
· Ogólne
· Gruntowe
· Karpiowe
· Spławikowe
· Muchowe
· Spinningowe
· Podlodowe
· Morskie
· Opowiadania
· Gatunki ryb
· Jak złowić
· Łowiska wędkarskie
· Inne
· Wędkarska szkoła
Warto zerknąć
· Artykuły
· Sprzęt wędkarski
· Galeria i tapety
· Sklepy wędkarskie
· Statystyki strony
· Wymiana linkami
· Site map
Toplista rekordów wędkarskich
· Internetowe rekordy Polski
· Rekordy strony
Toplista
· Amur
· Bass
· Belona
· Boleń
· Brosma
· Brzana
· Certa
· Czarniak
· Dorsz
· Głowacica
· Halibut
· Jaź
· Jelec
· Jesiotr
· Karaś pospolity
· Karaś srebrzysty
· Karp
· Kleń
· Krąp
· Konger
· Leszcz
· Lin
· Lipień
· Łosoś
· Miętus
· Molwa
· Okoń
· Płoć
· Pstrąg Potokowy
· Pstrąg Tęczowy
· Pstrąg Źródlany
· Rdzawiec
· Rozpiór
· Sandacz
· Sieja
· Sum
· Szczupak
· Świnka
· Troć
· Węgorz
· Wzdręga
· Zębacz
· Żabnica
Przyklej zdjęcie.
Wejdz na strone Kliknij Kliknij na : eigenes Bild anbringen Wybieramy zdjęcie z dysku. Nastepnie zaznaczamy: Ich bestätige...... Wpisujemy adres strony: Link ..... I klikamy na : Auf die pinnwand
Zobacz temat
 Drukuj temat
Smażona ikra
maciek72
Witam chcialbym się podzielić super przepisem na rybią ikrę ,który to przepis sam osobiście przetestowałem w dniu wczorajszym. Przepis mam od znajomego ,słyszałem o nim wcześniej lecz nie miałem potrzebnego składnika czyli rybiej ikry.
Wczoraj spod lodu złowiłem kilka okoni. W domu po wypatroszeniu odzieliłem ikrę. Następnie ikrę należy pozbawić woreczka w którym się znajduje (choć niekoniecznie). Ikrę smażymy na patelni używając do smażenia 2 łyżek masła i trochę wegety dla smaku oraz szczypty pieprzu. Ikrę smażymy ok 10 min na średnim ogniu aż zmieni lolor z zółtego na blado-żółty. Po usmażeniu przekładamy ikrę do miseczki, dodajemy dużą czubatą łyżkę majonezu Winiary i taką samą łyżkę gęstej kwaśnej śmietany oraz wyciskamy przez praskę 1-2 ząbków czosnku. Czekamy ok.30min aż wszystko się przegryzie a następnie jemy z dodatkiem świeżego pieczywa.Spróbujcie naprawdę pycha.
Skład:
-ok.200-250g ikry z okonia (może być inna)
-łyżka majonezu Winiary
-łyżka gęstej kwaśnej śmietany
-1-2 ząbki czosnku
-wegeta 1/2 łyżeczki
-pieprz
-dwie łyżki masła
PYCHA!!!
Edytowane przez maciek72 dnia 28-02-2011 18:57
 
miros
Takiego przypisu jeszcze nie słyszałem, więc może być ciekawy, Winknapisałeś też z innych ryb, czyli np. z każdej??
 
maciek72
Czy z każdej tak dokladnie to głowy nie dam gdyż nie próbowałem osobiście, na pewno z dorsza za to głowę dam bo jadłem na kutrze w czasie rejsu na dorsza.
 
Rafalogi
Przepis całkiem smaczny .Ja smażyłem ikrę z karpia - odradzam nic specjalnego , z okonia kiedyś jadłem i z tego co pamiętam była smaczna .
 
Soltys
Najlepsza jest z drapieżników (jadłem z okonia, sandacza, i szczupaka) ale dobra jest też z leszcza. Niektóre leszcze mają szarą ikrę a niektóre taką złotą. Ta złota jest lepsza, z tym że z ikry z leszcza trzeba dokładnie ściągnąć błonę. Z innych ryb ikry jeszcze nie jadłem
 
Przejdź do forum:
Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło



Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Panel informacji
Panel informacji -----------------
Aktualnie online
· Gości online: 8

· Użytkowników online: 0

· Łącznie użytkowników: 15,507
· Najnowszy użytkownik: lucalo
Przetłumacz stronę

Losowa Fotka
Shoutbox
Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Semi
14-11-2018 10:44
Ale dziś senny dzień, gapię się w monitor i nie wiem co czytam, więc wyłączyłem kompa i bumeluję. Wink

Abramis
13-11-2018 20:25
Cześć Wink

Labedziak
13-11-2018 13:37
Witam Wink

Semi
13-11-2018 12:16
Siemka.

Exodus
12-11-2018 15:58
U mnie też są dalej grzyby, wczora pieczarki były Wink

Semi
11-11-2018 23:32
Ja nie kończę dopóki cokolwiek będzie w lesie i będę miał czas. Niedługo boczniaki ostrygowate powinny się zacząć z tego co czytałem w necie. Wink

MatiQ
11-11-2018 21:39
Jutro jadę sezon grzybowy zakończyć Wink

Kondzio154
11-11-2018 21:00
Cześć, rocznicowo i świątecznie Wink

Abramis
11-11-2018 17:59
Jasne ouch, będę pamiętał Wink

Semi
11-11-2018 17:56
E tam, kobiecie Twojej mogę zawieść, dla nas mam coś lepszego. Wink

49,115,554 unikalne wizyty Original Theme, Athos, by Thomas - Modified into Athos_Grey by Exodus