Sierpień 17 2018 15:34:23
Nawigacja
· Regulamin forum
· Regulamin PZW
· Strona główna
· Forum wędkarskie
· Kontakt
· Szukaj
· Dla zalogowanych
· Administracja
· Prognoza pogody
Wędkarstwo
· Rekordy na pierwszy plan
· Ogólne
· Gruntowe
· Karpiowe
· Spławikowe
· Muchowe
· Spinningowe
· Podlodowe
· Morskie
· Opowiadania
· Gatunki ryb
· Jak złowić
· Łowiska wędkarskie
· Inne
· Wędkarska szkoła
Warto zerknąć
· Artykuły
· Sprzęt wędkarski
· Galeria i tapety
· Sklepy wędkarskie
· Statystyki strony
· Wymiana linkami
· Site map
Toplista rekordów wędkarskich
· Internetowe rekordy Polski
· Rekordy strony
Toplista
· Amur
· Bass
· Belona
· Boleń
· Brosma
· Brzana
· Certa
· Czarniak
· Dorsz
· Głowacica
· Halibut
· Jaź
· Jelec
· Jesiotr
· Karaś pospolity
· Karaś srebrzysty
· Karp
· Kleń
· Krąp
· Konger
· Leszcz
· Lin
· Lipień
· Łosoś
· Miętus
· Molwa
· Okoń
· Płoć
· Pstrąg Potokowy
· Pstrąg Tęczowy
· Pstrąg Źródlany
· Rdzawiec
· Rozpiór
· Sandacz
· Sieja
· Sum
· Szczupak
· Świnka
· Troć
· Węgorz
· Wzdręga
· Zębacz
Przyklej zdjęcie.
Wejdz na strone Kliknij Kliknij na : eigenes Bild anbringen Wybieramy zdjęcie z dysku. Nastepnie zaznaczamy: Ich bestätige...... Wpisujemy adres strony: Link ..... I klikamy na : Auf die pinnwand
Zobacz temat
 Drukuj temat
Smażone uklejki
kaki1998
Witam . Od razu chciałbym zaznaczyć ze nie jestem mięsiarzem , ale chciałbym spróbować uklejek .Czy może mi ktoś podać jakiś przepis na smażone uklejki w głębokim oleju?
I mam jeszcze pytanie do patroszenia tych ryb . Czy te ryb trzeba skrobać , je patroszyć? One są takie małe ze trudno to będzie ich dużą ilość wypatroszyć.
 
catchandrelise
Oj jadło się uklejki, żeby to tylko raz, jak człowiek pod namiot na kilka dni pojechał (i nieco zgłodniał), to jaki był szczęśliwy z tych uklejek Wink. Oskrobać i wypatroszyć niestety trzeba, raczej ryba smażona razem z łuskami i wnętrznościami nikomu nie przypadłaby do gustu, a przyprawiasz tak samo jak i inne ryby.
Kiedy wytniemy ostatnie drzewo, kiedy ostatnia rzeka zostanie zatruta i zginie ostatnia ryba, odkryjemy że nie można jeść pieniędzy.
 
kaki1998
Ok , a znasz jakiś przepis na uklejki?
 
piotr23b
Słyszałem o uklejkach smażonych na maśle. Podobno bardzo dobre.
 
Pablo2
Pozwolę sobie na wklejenie linku Kolegi z forum - Grzegorz1:

http://narybki.ne...ead_id=216

Również słyszałem o osobach, które zachwycają sie smażonymi uklejami, ale sam nie próbowalem więc udzielał się w tym wątku nie będęWink

Pozdrawiam, Pablo
 
kaki1998
Wiem , widziałem ten przepis i przyznam ze ciekawy , a znacie jeszcze jakieś?
 
MaciucH
Ja znam jeden dobry przepis a mianowcie uklejki smażone w głębokim tłuszczu. Oczywiście trzeba wypatroszyć i oskrobać następnie przyprawiamy wedle uznania ( ja robiłem bardzo ostre) Opruszyć w mące i do oleju można smażyć w frytkownicy. Normalnie palce lizać ouch
 
Gollum
To rosyjski przepis, miełocz sie toto po ichniejszemu nazywa, a Rosjanie dobrze znają się na przyrządzaniu ryb słodkowodnych. To także wspaniały przepis na gatunki wyjęte spod prawa, czebaczka i trawiankę
 
Przejdź do forum:
Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło



Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Panel informacji
Panel informacji -----------------
Aktualnie online
· Gości online: 7

· Użytkowników online: 0

· Łącznie użytkowników: 15,500
· Najnowszy użytkownik: Oskin
Przetłumacz stronę

Losowa Fotka
Shoutbox
Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Semi
17-08-2018 13:10
Urlop leci a ryby jak strajkowały tak strajkują. bezradny

Abramis
16-08-2018 22:52
Cześć Wink

Labedziak
16-08-2018 16:28
Witam Wink

MatiQ
16-08-2018 14:24
Cześć Wink

Semi
16-08-2018 08:44
Siemka. Wink

samsam
15-08-2018 18:22
Cześć.

stan2010
14-08-2018 20:23
Cześć Wam Wink

Grzes77
14-08-2018 08:35
Siema Wink

MatiQ
13-08-2018 23:28
Jeden sumek się zameldował, reszta to dłoniaki, ale po takim czasie wrócić w to miejsce to już jest sukces Wink

Norbert
11-08-2018 22:27
Witka Wink. Byłem dziś sprawdzić jak to jest na komercyjnym łowisku Frown. Ponad 20 karpi przez cały dzień Winkchyba czasami będę się tak odchamiał. Robotę zrobiła podgotowana małża z Tesco.

48,198,847 unikalne wizyty Original Theme, Athos, by Thomas - Modified into Athos_Grey by Exodus