Luty 25 2018 22:22:51
Nawigacja
· Regulamin forum
· Regulamin PZW
· Strona główna
· Forum wędkarskie
· Kontakt
· Szukaj
· Dla zalogowanych
· Administracja
· Prognoza pogody
Wędkarstwo
· Rekordy na pierwszy plan
· Ogólne
· Gruntowe
· Karpiowe
· Spławikowe
· Muchowe
· Spinningowe
· Podlodowe
· Morskie
· Opowiadania
· Gatunki ryb
· Jak złowić
· Łowiska wędkarskie
· Inne
· Wędkarska szkoła
Warto zerknąć
· Artykuły
· Sprzęt wędkarski
· Galeria i tapety
· Sklepy wędkarskie
· Statystyki strony
· Wymiana linkami
· Site map
Toplista rekordów wędkarskich
· Internetowe rekordy Polski
· Rekordy strony
Toplista
· Amur
· Bass
· Belona
· Boleń
· Brosma
· Brzana
· Certa
· Czarniak
· Dorsz
· Głowacica
· Halibut
· Jaź
· Jelec
· Jesiotr
· Karaś pospolity
· Karaś srebrzysty
· Karp
· Kleń
· Krąp
· Konger
· Leszcz
· Lin
· Lipień
· Łosoś
· Miętus
· Molwa
· Okoń
· Płoć
· Pstrąg Potokowy
· Pstrąg Tęczowy
· Pstrąg Źródlany
· Rdzawiec
· Rozpiór
· Sandacz
· Sieja
· Sum
· Szczupak
· Świnka
· Troć
· Węgorz
· Wzdręga
· Zębacz
Przyklej zdjęcie.
Wejdz na strone Kliknij Kliknij na : eigenes Bild anbringen Wybieramy zdjęcie z dysku. Nastepnie zaznaczamy: Ich bestätige...... Wpisujemy adres strony: Link ..... I klikamy na : Auf die pinnwand
Zobacz temat
 Drukuj temat
Rydze na maśle
Arteczek
A więc tak, rydze oczyszczamy ,odcinamy nóżki i osuszamy (woda z rozgrzanym tłuszczem za dobrze nie współpracuje, nie osuszać ich na papierowych ręczniczkach ponieważ się przykleją). Na roztopione masło układamy rydze blaszkami do dołu i smażymy około 10 minut. Przewracamy na drugą stronę i posypujemy solą oraz pieprzem. Smażymy jeszcze około 5 minut . Jeśli grzyby są większe, możemy jeszcze raz przewrócić je na drugą stronę, ale ważne, aby się nie przypaliły, tylko stały się miękkie i aromatyczne. Można je również przysmażyć z cebulką.
2.bp.blogspot.com/_hOUp9_3_6dg/TKE0GzvbbdI/AAAAAAAAABE/aJN4Cl7DDIA/s1600/rydze2.jpg
SMACZNEGO ouch
Edytowane przez Arteczek dnia 24-10-2012 15:39
 
Semi
Kiedyś jak byłem mały, to piekło się rydze na kuchni opalanej drewnem. Babcia nam zawsze takie robiła, podpiekała z solą i były wyśmienite, lepsze niż z patelni. Teraz to ciężko na moich terenach z rydzami, w tym roku po kilka sztuk udawało mi się znaleźć. Mam wuja na Zamojszczyźnie i tam to koszykami zbierają. Wink
Co do wartości smakowych, to nie każdemu rydze smakują, moja żona jak je smażę to już krzyczy, zapach jej nie odpowiada. Kiedyś je marynowałem, ale marynowane i mi nie smakują, najlepsze jednak są smażone. Wink
Człowiek oprócz strawy i wody, potrzebuje też do życia chwili spokoju i kontaktu z naturą, inaczej głupieje.
Semi.
 
gorgo9
No widzę robisz to tak jak Ja, z tym że ja kroję na mniejsze kawałki Wink Smacznego
! gorgo9 - Białogard !
 
Arteczek
Ja dzisiaj nazbierałem trochę rydzów. Fakt ten zapach do najlepszych nie należy ale jeśli chodzi o smak to są bardzo dobre , PYCHA !!
 
Exodus
Tego zapachu nie cierpię, u mnie kiedyś tak piekli pieczarki Wink
Na wszystkie pytania dotyczące wędkarstwa, odpowiadam tylko na forum.....
www.narybki.net/as/aaaaaaaaa.jpg
 
Semi
Zapach nie jest ciekawy, moja ciotka nawet nie chce słyszeć o robieniu rydzy w domu, ale później efekt końcowy jest rewelacyjnyouch. Sezon powinien być właśnie na rydze, ale za sucho, w tym roku pewnie rydzyków nie pojem.bezradny
Człowiek oprócz strawy i wody, potrzebuje też do życia chwili spokoju i kontaktu z naturą, inaczej głupieje.
Semi.
 
szyszewski
w tym roku niby sezon w pełni a u nas w rejonie ni widu ni słychu. za mało deszczu. nawet w sklepach w ostateczności nie ma co szukać, bo ceny z kosmosu
 
Przejdź do forum:
Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło



Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Panel informacji
Panel informacji -----------------
Aktualnie online
· Gości online: 14

· Użytkowników online: 1
Semi

· Łącznie użytkowników: 15,484
· Najnowszy użytkownik: Bogdan60
Przetłumacz stronę

Losowa Fotka
Shoutbox
Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Grzes77
25-02-2018 17:58
Siemka Wink

Labedziak
25-02-2018 12:24
Witam Wink

Exodus
25-02-2018 12:11
Ja też dziś fladrę zaliczyłem Wink

Semi
25-02-2018 11:58
To co się kurde w odpowiednim temacie nie chwalisz ?? Kij Wink

MatiQ
25-02-2018 11:24
Witam, otwarcie sezonu 2018 uważam za zrealizowane Shock

Semi
25-02-2018 10:16
Siemka. ___

Abramis
24-02-2018 23:31
A to spoko, na pewno wstawię (zgłoszę) te rybki już niedługo Wink

Exodus
24-02-2018 17:59
Laba już znalazł czas ża dodatkowe 3000 zł na miesiąc Wink

Labedziak
24-02-2018 17:58
Abramis, może nie tyle ze koniec, tylko ze czasu tak jakby coraz mniej. Nie ma niekiedy czasu dodać tych ryb do Toplisty. disa

Abramis
24-02-2018 14:52
Witam Wink Pamiętam co pisaliście o zgłaszaniu ryb , że już koniec , na szczęście i największego dorsza i zębacza mam zdjęcia z miarką (Na wszelki wypadek) Usmiech

45,026,674 unikalne wizyty Original Theme, Athos, by Thomas - Modified into Athos_Grey by Exodus