Sierpień 15 2018 09:17:56
Nawigacja
· Regulamin forum
· Regulamin PZW
· Strona główna
· Forum wędkarskie
· Kontakt
· Szukaj
· Dla zalogowanych
· Administracja
· Prognoza pogody
Wędkarstwo
· Rekordy na pierwszy plan
· Ogólne
· Gruntowe
· Karpiowe
· Spławikowe
· Muchowe
· Spinningowe
· Podlodowe
· Morskie
· Opowiadania
· Gatunki ryb
· Jak złowić
· Łowiska wędkarskie
· Inne
· Wędkarska szkoła
Warto zerknąć
· Artykuły
· Sprzęt wędkarski
· Galeria i tapety
· Sklepy wędkarskie
· Statystyki strony
· Wymiana linkami
· Site map
Toplista rekordów wędkarskich
· Internetowe rekordy Polski
· Rekordy strony
Toplista
· Amur
· Bass
· Belona
· Boleń
· Brosma
· Brzana
· Certa
· Czarniak
· Dorsz
· Głowacica
· Halibut
· Jaź
· Jelec
· Jesiotr
· Karaś pospolity
· Karaś srebrzysty
· Karp
· Kleń
· Krąp
· Konger
· Leszcz
· Lin
· Lipień
· Łosoś
· Miętus
· Molwa
· Okoń
· Płoć
· Pstrąg Potokowy
· Pstrąg Tęczowy
· Pstrąg Źródlany
· Rdzawiec
· Rozpiór
· Sandacz
· Sieja
· Sum
· Szczupak
· Świnka
· Troć
· Węgorz
· Wzdręga
· Zębacz
Przyklej zdjęcie.
Wejdz na strone Kliknij Kliknij na : eigenes Bild anbringen Wybieramy zdjęcie z dysku. Nastepnie zaznaczamy: Ich bestätige...... Wpisujemy adres strony: Link ..... I klikamy na : Auf die pinnwand
Zobacz temat
 Drukuj temat
Rydze na maśle
Arteczek
A więc tak, rydze oczyszczamy ,odcinamy nóżki i osuszamy (woda z rozgrzanym tłuszczem za dobrze nie współpracuje, nie osuszać ich na papierowych ręczniczkach ponieważ się przykleją). Na roztopione masło układamy rydze blaszkami do dołu i smażymy około 10 minut. Przewracamy na drugą stronę i posypujemy solą oraz pieprzem. Smażymy jeszcze około 5 minut . Jeśli grzyby są większe, możemy jeszcze raz przewrócić je na drugą stronę, ale ważne, aby się nie przypaliły, tylko stały się miękkie i aromatyczne. Można je również przysmażyć z cebulką.
2.bp.blogspot.com/_hOUp9_3_6dg/TKE0GzvbbdI/AAAAAAAAABE/aJN4Cl7DDIA/s1600/rydze2.jpg
SMACZNEGO ouch
Edytowane przez Arteczek dnia 24-10-2012 15:39
 
Semi
Kiedyś jak byłem mały, to piekło się rydze na kuchni opalanej drewnem. Babcia nam zawsze takie robiła, podpiekała z solą i były wyśmienite, lepsze niż z patelni. Teraz to ciężko na moich terenach z rydzami, w tym roku po kilka sztuk udawało mi się znaleźć. Mam wuja na Zamojszczyźnie i tam to koszykami zbierają. Wink
Co do wartości smakowych, to nie każdemu rydze smakują, moja żona jak je smażę to już krzyczy, zapach jej nie odpowiada. Kiedyś je marynowałem, ale marynowane i mi nie smakują, najlepsze jednak są smażone. Wink
Człowiek oprócz strawy i wody, potrzebuje też do życia chwili spokoju i kontaktu z naturą, inaczej głupieje.
Semi.
 
gorgo9
No widzę robisz to tak jak Ja, z tym że ja kroję na mniejsze kawałki Wink Smacznego
! gorgo9 - Białogard !
 
Arteczek
Ja dzisiaj nazbierałem trochę rydzów. Fakt ten zapach do najlepszych nie należy ale jeśli chodzi o smak to są bardzo dobre , PYCHA !!
 
Exodus
Tego zapachu nie cierpię, u mnie kiedyś tak piekli pieczarki Wink
Na wszystkie pytania dotyczące wędkarstwa, odpowiadam tylko na forum.....
www.narybki.net/as/aaaaaaaaa.jpg
 
Semi
Zapach nie jest ciekawy, moja ciotka nawet nie chce słyszeć o robieniu rydzy w domu, ale później efekt końcowy jest rewelacyjnyouch. Sezon powinien być właśnie na rydze, ale za sucho, w tym roku pewnie rydzyków nie pojem.bezradny
Człowiek oprócz strawy i wody, potrzebuje też do życia chwili spokoju i kontaktu z naturą, inaczej głupieje.
Semi.
 
szyszewski
w tym roku niby sezon w pełni a u nas w rejonie ni widu ni słychu. za mało deszczu. nawet w sklepach w ostateczności nie ma co szukać, bo ceny z kosmosu
 
Przejdź do forum:
Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło



Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Panel informacji
Panel informacji -----------------
Aktualnie online
· Gości online: 6

· Użytkowników online: 0

· Łącznie użytkowników: 15,500
· Najnowszy użytkownik: Oskin
Przetłumacz stronę

Losowa Fotka
Shoutbox
Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

stan2010
14-08-2018 20:23
Cześć Wam Wink

Grzes77
14-08-2018 08:35
Siema Wink

MatiQ
13-08-2018 23:28
Jeden sumek się zameldował, reszta to dłoniaki, ale po takim czasie wrócić w to miejsce to już jest sukces Wink

Norbert
11-08-2018 22:27
Witka Wink. Byłem dziś sprawdzić jak to jest na komercyjnym łowisku Frown. Ponad 20 karpi przez cały dzień Winkchyba czasami będę się tak odchamiał. Robotę zrobiła podgotowana małża z Tesco.

MatiQ
11-08-2018 18:44
W poniedziałek po 5 latach wyruszam na Oderke na parę dni Shock

Exodus
11-08-2018 12:14
U nas tak prało że szok Wink ledwie się dało jechać Wink a dziś zimniuteńko Wink

stan2010
11-08-2018 10:13
Witam Wink wreszcie jest czym oddychać

Abramis
11-08-2018 09:43
Cześć , w wam.maz. to samo , niby straszyli a tu trochę z wieczora popadało i to wszystko , dziś pochmurno trzeba w dzień na ryby jechać Wink

Semi
10-08-2018 22:54
Nooo u mnie właśnie przestało lać, przeszła spora burza, ale nie było jakiejś strasznej nawałnicy. A ryby znów nie brały. bezradny

MatiQ
10-08-2018 20:11
Tak straszyli nawałnicami, a u mnie jak zwykle chwilkę popadało i cisza Wink

48,173,223 unikalne wizyty Original Theme, Athos, by Thomas - Modified into Athos_Grey by Exodus