Listopad 19 2018 12:40:45
Nawigacja
· Regulamin forum
· Regulamin PZW
· Strona główna
· Forum wędkarskie
· Kontakt
· Szukaj
· Dla zalogowanych
· Administracja
· Prognoza pogody
Wędkarstwo
· Rekordy na pierwszy plan
· Ogólne
· Gruntowe
· Karpiowe
· Spławikowe
· Muchowe
· Spinningowe
· Podlodowe
· Morskie
· Opowiadania
· Gatunki ryb
· Jak złowić
· Łowiska wędkarskie
· Inne
· Wędkarska szkoła
Warto zerknąć
· Artykuły
· Sprzęt wędkarski
· Galeria i tapety
· Sklepy wędkarskie
· Statystyki strony
· Wymiana linkami
· Site map
Toplista rekordów wędkarskich
· Internetowe rekordy Polski
· Rekordy strony
Toplista
· Amur
· Bass
· Belona
· Boleń
· Brosma
· Brzana
· Certa
· Czarniak
· Dorsz
· Głowacica
· Halibut
· Jaź
· Jelec
· Jesiotr
· Karaś pospolity
· Karaś srebrzysty
· Karp
· Kleń
· Krąp
· Konger
· Leszcz
· Lin
· Lipień
· Łosoś
· Miętus
· Molwa
· Okoń
· Płoć
· Pstrąg Potokowy
· Pstrąg Tęczowy
· Pstrąg Źródlany
· Rdzawiec
· Rozpiór
· Sandacz
· Sieja
· Sum
· Szczupak
· Świnka
· Troć
· Węgorz
· Wzdręga
· Zębacz
· Żabnica
Przyklej zdjęcie.
Wejdz na strone Kliknij Kliknij na : eigenes Bild anbringen Wybieramy zdjęcie z dysku. Nastepnie zaznaczamy: Ich bestätige...... Wpisujemy adres strony: Link ..... I klikamy na : Auf die pinnwand
Zobacz temat
 Drukuj temat
Kotlety rybne
Krasnopiura
Ryby różne, przeważnie te z dużą ilością osci, przekrecamy dwa razy przez maszynkę. Dodajemy jedna łyżkę mąki ziemniaczanej, kaszki mannej,jajko,sól i pieprz Wyrabiamy na płaskie owalne kotlety i panierujemy w bulce tartej i wkładamy na goracy tłuszczy. Pod koniec przykrywamy na chwilę przykrywką w celu zaparowania. Pycha. Smacznego
krasnopiura
 
Semi
Jeszcze nie próbowałem dodawać kaszy manny i mąki ziemniaczanej do takich kotlecików. Wogóle sama ryba to dla mnie za suche kotleciki wychodzą. Dodaję zawsze kawałek słoninki lub boczku, tak 1/5 mięsa rybiego. Kotleciki są wtedy bardziej miękkie i nie suche. Aha i przepuszczam 3 razy przez maszynkę, oraz wycinam kręgosłupy. Wink
Człowiek oprócz strawy i wody, potrzebuje też do życia chwili spokoju i kontaktu z naturą, inaczej głupieje.
Semi.
 
stan2010
Tomek, masz rację Cool. Nigdy nie zastosuję metod rodem z restauracji z wypełniaczami kasza manna, mąka lub bułka tarta /żeby pacyna lepiej się trzymała/, a jeszcze mielić z ośćmi upl
Pozdrawiam ouch.
fotow Drewniak
 
woblerangeln
Mój znajomy mieli mięso rybne razem z ośćmi i dodaje mięsa wiepszowego wraz z dodatkiem bułki tartej i manny.Potem tą masę formuje w małe kulki i opieka na tłuszczu,a następnie je marynuje w zaprawie octowej w słoikach.Jadłem przed laty popijając wódką.Pycha.ouch
Bez wielu rzeczy można żyć,,ale bez wody i kontaktu z naturą dla wielu jest to praktycznie niemożliwe......
 
Exodus
woblerangeln napisał(a):

Mój znajomy mieli mięso rybne razem z ośćmi i

Jakas kultura jedzenia też powinna być. Można powiedzieć że kurczaka można zmielić i zjeść całego Wink

Woblerangeln po wódce to wszystko ma smak Wink
Na wszystkie pytania dotyczące wędkarstwa, odpowiadam tylko na forum.....
www.narybki.net/as/aaaaaaaaa.jpg
 
Semi
Ja też mielę z ośćmi, ale wycinam dwa płaty z ryby odrzucając sam kręgosłup, czasami jak ryba większa to i żebra wycinam, bo nawet po trzykrotnym zmieleniu czuć pod językiem drobniutkie grudki. Nie jest to jakieś tam szkodliwe czy niewygodne, ale mi akurat przeszkadza. Wink
Człowiek oprócz strawy i wody, potrzebuje też do życia chwili spokoju i kontaktu z naturą, inaczej głupieje.
Semi.
 
woblerangeln
Te kuleczki z ośćmi od znajomego kolegi lądują następnie w zaprawie octowej .Tak że myślę że to jest bez znaczenia, bo ości te najnormalniej zmiękną i są niewyczuwalne podczas jedzenia. Wink
Bez wielu rzeczy można żyć,,ale bez wody i kontaktu z naturą dla wielu jest to praktycznie niemożliwe......
 
Krasnopiura
Potraw z ryb jest dużo i każdy robi według swego uznania,ale mam stary super sposób na mięso w wekcach.Mięso wieprzowiny bez kości, tyle samo podała i kroimy na kawałki wielkości jajka.Dodajemy sól, pieprz, trochę czosnku granulowanego, majeraneku i to wszystko Wyrabiamy i wkładamy do lodówki na dobę. Potem smażymy na smalcu na kolor bez przykrycia,mięso wówczas odgazuje,następnie wkładamy do garnka z gorącą wodą i gotujemy około pół godziny.Wkładamy do słoików,najlepiej pół litrowych. Gotujemy po godzinie trzy razy w odstępach dobowych.Proszę spróbować. Pychota.
krasnopiura
 
Dariusz foss
No no ładnie, ryby się wypuszcza a nie mieliPfft najlepiej kupić paluszki rybne są smaczne zdrowe i nigdy nie pływały no chyba że w tłuszczu.Jadłem kiedyś klopsy z karasi mielonych w zalewie octowej pycha faktycznie .Szczerze lubię ryby ,lecz ofiar swych nie jadam,czasami spróbuje kawałeczek ryby która trafi na nasz stół jeśli jest to nowy gatunek ryby pierwszy raz przez mnie złowiony.U mnie w domu wszystkie ryby smakują tak samo i pewnie to jest przyczyną mojej niechęci do ryb i te ości.Chyba sam zacznę przygodę kulinarną z rybami.Pfft
 
woblerangeln
Darek spiesz się szybko.Bo jak armia przeciwników uśmiercania i następnie zjadania tychże ryb nałoży szlaban,na wszelkiego rodzaju eksperymenty kulinarne,to.Pozostanie ci tylko wsłuchać się w opowieści tych co kiedyś ryby zakosztowali . A co do spróbowania jakiegoś nowego gatunku ryb.To przypuszczam że dużego już chyba wyboru nie masz.Chyba że do wisły wpłynie jakiś zbłąkany delfin albo wieloryb.huha
Bez wielu rzeczy można żyć,,ale bez wody i kontaktu z naturą dla wielu jest to praktycznie niemożliwe......
 
Semi
Ale to nie są ryby, to ssaki. Wink
Człowiek oprócz strawy i wody, potrzebuje też do życia chwili spokoju i kontaktu z naturą, inaczej głupieje.
Semi.
 
Exodus
Kurcza trza wymyślić jakąś maszynkę do mielenia ryb na silniczek 12 v . Przyda sie nie jednemu Wink
Na wszystkie pytania dotyczące wędkarstwa, odpowiadam tylko na forum.....
www.narybki.net/as/aaaaaaaaa.jpg
 
Przejdź do forum:
Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło



Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Panel informacji
Panel informacji -----------------
Aktualnie online
· Gości online: 6

· Użytkowników online: 0

· Łącznie użytkowników: 15,509
· Najnowszy użytkownik: j@rex
Przetłumacz stronę

Losowa Fotka
Shoutbox
Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

MatiQ
19-11-2018 06:48
Witam, Semi u mnie też biała pokrywa zawitała rano, trzeba odśnieżać samochód Wink

Semi
18-11-2018 18:31
lberlinski gratuluję. beer Na wschodzie zima, nakotłowało śniegu, ponad trzy godziny ze wsi wracałem, droga tragedia, do tego mgła... Smile

MatiQ
18-11-2018 10:30
Z Pogorii IV gdzie wędkuję złowiono szczupaka 120cm metodą na żywca Cool

Labedziak
18-11-2018 10:07
Albo mnie coś pokusi i ze spinningiem się wybiorę. Wink

Labedziak
18-11-2018 10:06
Ja tam MatiQ sie pewnie jeszcze w tym roku wybiorę, nie muszę nic złowić, byle by trochę posiedzieć nad woda. Frown

Labedziak
18-11-2018 10:05
Witam Wink

MatiQ
18-11-2018 09:24
Pierwsze przymrozki zawitały na Śląsk, cześć narybkowicze łowicie coś jeszcze w tym sezonie?

Abramis
18-11-2018 09:13
Cześć Wink ... Gratulacje córki Iberlinski Cool (T)

MatiQ
17-11-2018 15:38
Witam, gratulacje dla rodziców beer Cool

stan2010
17-11-2018 10:23
Za Zdrowie Klary /ale też wieczorkiem/ Cool

49,161,817 unikalne wizyty Original Theme, Athos, by Thomas - Modified into Athos_Grey by Exodus