Wrzesień 03 2014 04:07:35
Nawigacja
· Regulamin
· Strona Główna
· Forum wędkarskie
· Kontakt
· Szukaj
· Dla zalogowanych
· Administracja
· Prognoza pogody
Wędkarstwo
· Rekordy na pierwszy plan
· Ogólne
· Gruntowe
· Karpiowe
· Spławikowe
· Spinningowe
· Muchowe
· Podlodowe
· Morskie
· Opowiadania
· Gatunki ryb
· Jak złowić
· Łowiska wędkarskie
· Inne
· Wędkarska szkoła
Warto zerknąć
· Artykuły
· Sprzęt wędkarski
· Galeria i tapety
· Sklepy wędkarskie
· Statystyki strony
· Wymiana linkami
· Site map
Toplista rekordów wędkarskich
· Internetowe rekordy Polski
· Rekordy strony
Toplista 2014
· Amur
· Bass
· Belona
· Boleń
· Brosma
· Brzana
· Certa
· Czarniak
· Dorsz
· Głowacica
· Halibut
· Jaź
· Jelec
· Jesiotr
· Karaś pospolity
· Karaś srebrzysty
· Karp
· Kleń
· Krąp
· Leszcz
· Lin
· Lipień
· Łosoś
· Miętus
· Molwa
· Okoń
· Płoć
· Pstrąg Potokowy
· Pstrąg Tęczowy
· Pstrąg Źródlany
· Rdzawiec
· Rozpiór
· Sandacz
· Sieja
· Sum
· Szczupak
· Świnka
· Troć
· Węgorz
· Wzdręga
· Zębacz
Ankieta
Jaką metodą będziesz łowił we wrześniu ?

Spinningową
Spinningową
33% [2 głosów]

Gruntową
Gruntową
50% [3 głosów]

Spławikową
Spławikową
0% [0 głosów]

Muchową
Muchową
0% [0 głosów]

Inną
Inną
0% [0 głosów]

Żadną
Żadną
17% [1 głos]

Ogółem głosów: 6
Musisz zalogować się, aby móc zagłosować.
Rozpoczęto: 02/09/2014 20:23

Archiwum ankiet
Przyklej zdjęcie.
Wejdz na strone Kliknij Kliknij na : eigenes Bild anbringen Wybieramy zdjęcie z dysku. Nastepnie zaznaczamy: Ich bestätige...... Wpisujemy adres strony: Link ..... I klikamy na : Auf die pinnwand
Zobacz temat
 Drukuj temat
Przepisy na ciasto wędkarskie
stasiu
Poszperałem troszeczke na internecie i znalazłem troszeczke przepisów na ciacho, oto one.




Przepis 1:
Biały chleb lub bułkę mieszamy z kilkoma ugotowanymi ziemniakami i niewielką ilością pszennej mąki. Całość ugniatamy do uzyskania jednorodnego ciasta. W celu uzyskania ciągliwości i spoistości pod koniec ugniatania należy dodać nieco oleju roślinnego.

Przepis 2:
Wymieszać ze sobą mąkę z odrobiną cukru, zalaną mlekiem z rozpuszczonymi drożdżami. Dozując mąkę w odpowiednich ilościach, uzyskujemy pożądaną konsystencję. Do ciasta można dodać białych robaczków lub posiekane dżdżownice. Dodatek oleju jadalnego nada dodatkowej spoistości i sprężystości.

Przepis 3:
Mieszamy ze sobą: jajko, utarty ząbek czosnku, trochę miodu razem z mąką pszenną (2 części) i ziemniaczaną (1 część). Ciasto gotowe po uzyskaniu spoistej masy.

Przepis 4:
Larwy chruścika mieszamy z mąką pszenną i żółtkiem z jajka z dodatkiem niewielkiej ilości wody.

Przepis 5:
Gotujemy szklankę kaszy manny w szklance wody. Po ostygnięciu ugniatamy z dodatkiem margaryny, cukru oraz niewielką ilością cukru waniliowego.

Przepis 6:
Twaróg ucieramy z miodem i odrobiną wody. Całość topimy na spokojnym ogniu z dodatkiem mąki pszennej tak długo, aż uzyskamy ciągliwe ciasto.

Przepis 7:
Ugotowane, ostudzone ziemniaki wygniatamy z dodatkiem soli, cukru oraz mąki pszennej a następnie całość gotujemy przez około pół godziny. Ciasto dobre na karpie, leszcze, płocie.

Przepis 8:
2 ugotowane jajka, miód, mąka oraz dowolny atraktor zapachowy.
Z dwóch jajek potrzebne będą nam tylko żółtka, które musimy starannie rozgnieść. Następnie dodajemy dowolny atraktor zapachowy i miód (1 łyżeczka od herbaty). Mąkę dodajemy, aby uzyskać pożądaną konsystencję ciasta.
 
stasiu
cd.
Przepis 9:
Ugnieć 2 - 3 ząbki czosnku, dodaj mąki pszennej. Dokładnie wymieszaj z odrobiną wody i oleju.

Przepis 10:
Ugnieć kawałek świeżej bułki z dodatkiem łyżki stołowej anyżku, łyżeczki cukru.

Przepis 11:
W bardzo małej ilości gotującej wody rozpuść torebkę cukru waniliowego, troszeczkę masła zagęść kaszę manną, którą potem na gorąco ugniataj.

Przepis 12:
Ugnieść ugotowanego ziemniaka z mąką pszenną i posiekanymi dżdżownicami

Przepis 13:
Miękisz razowego chleba wygniatamy z olejem przesmażonym razem z odrobiną drobno posiekanej cebuli.

Przepis 14:
Miękisz białego chleba ugniatamy z silnie odstanym białym serem.

Przepis 15:
Gotujemy szklankę wody z 4 łyżkami cukru i 1/3 szklanki kaszy jaglanej. Trzymamy to na małym ogniu, aż do rozgotowania się kaszy. Następnie do ochłodzonej papki dodajemy 2 - 3 rozgniecione na miał herbatniki, dwie łyżeczki oleju. Następnie dosypujemy mąki tak, aby trzymało się haczyka.

Przepis 16:
Upiec w piekarniku duży ziemniak o żółtym miękiszu. Po wyjęciu z piekarnika szybko obrać i ugnieść gorący ziemniak z żółtkiem i ok. 1 łyżeczki mąki ziemniaczanej.

Przepis 17:
Ugnieść ziemniaka z serkiem topionym i mąką tortową

Przepis 18:
2 łyżki stołowe mąki pszennej, 1 łyżki stołowej cukru, 1 żółtko i trochę oleju. Całość dokładnie ugnieść. Jeśli ciasto jest za twarde dodać odrobinę oleju.

Przepis 19:
Ugnieść miękisz z bułki z białym serem, 1 łyżeczki siemienia konopnego i ok.1 łyżeczki miodu.
 
stasiu
cd.
Przepis 20:
Ugnieść ugotowanego ziemniaka z żółtkiem, 1 łyżką cukru pudru i 1 łyżką mąki kukurydzianej.

Przepis 21:
Do kawałka czystego płótna włóż miękisz ze świeżej bułki, tyle samo mielonych konopi oraz troszkę oleju. Całość zamocz w ciepłej wodzie i długo ugniataj przez płótno.

Przepis 22:
Biszkopt ugnieć z mlekiem, aż do otrzymania lekko kleistej masy. Można dodać trochę cukru.

Przepis 23:
Świeży piernik ugnieć z dodatkiem miodu i cukru.

Przepis 24:
Wsyp do naczynia 2 - 3 łyżki mąki pszennej, 1 łyżkę mąki kukurydzianej i jedną łyżkę cukru. Wszystko połącz świeżą krwią (może ktoś ze znajomych pracuje w zakładach mięsnych). Ciasto sprawdzone na liny

Przepis 25:
Włóż do naczynia jednakową ilość puree ziemniaczanego, mąki żytniej, puree z ugotowanego bobu. Dodaj środek wiążący składający się z cukry i miodu.

Przepis 26:
Wyprażone na patelni płatki owsiane zagniatamy z ugotowanym ziemniakiem.

Przepis 27:
Zimne, ugotowana ziemniaki ugniatamy z mąka na jednolitą masę, z której formujemy kulki i wrzucamy je do gotującej wody. Po ok. 2 - 3 minutach siekamy kulki nożem i zagniatamy powtórnie z larwami ochotki lub siekanymi dżdżownicami.

Przepis 28:
razowy chleb
gotowany ziemniak
olej słonecznikowy
nostrzyk
 
stasiu
Przepis 29:
miąższ z bułki
gotowany ziemniak
olej lub masło
barwnik spożywczy (żółty lub czerwony)
atraktor (wanilia, nostrzyk lub inny atroaktor płociowy)

Przepis 30:
Zmieszać w równych proporcjach mąkę pszenną, kukurydzianą, kaszę mannę i ugnieść z surowym jajkiem

Przepis 31:
ok 7 dag sera pleśniowego, 1 paczka konopi oraz 1 porcja tartego parmezanu. Włożyć ser do miseczki i rozgnieść go łyżką, następnie wsadzić do rozgrzanego piekarnika, aby go całkowicie roztopić. Wymieszać ser z ziarnem konopi i łyżką parmezanu.

Przepis 32:
Kawałek czerstwego chleba zamoczyć w zimnej wodzie aż całkowicie namoknie i wycisnąć jak najmocniej. Włożyć masę w czystą ścierkę i wykręcać tak długo aż pasta nie uzyska konsystencji surowego ciasta. Następnie ugniatać go, dopóki nie przestanie przyklejać się do rąk. Rozsądnie dodawać dodatki smakowe i barwniki.

Przepis 33:
Na patelnię wlewamy trochę wody (na tyle dużo, aby przykryła całą powierzchnię patelni) i doprowadzamy ją do wrzenia. Kiedy już to nastąpi przykręcamy ogień i powoli wsypujemy kaszę tak, aby ciasto nie było zbyt wodniste cały czas mieszając. Zdejmujemy ciasto, czekamy aż trochę przestygnie i dodajemy do niego mąkę kukurydzianą do czasu, aż mąka wchłonie nadmiar wody i nada ciastu żółtawy kolor. Na sam koniec dodajemy odrobinę oleju, dzięki temu ciasto nie klei się i nie wysycha, oraz atraktory - może to być miód, czosnek, wanilia, anyż

Przepis 34:
Miąższ babki drożdżowej ugniatamy z niewielką ilością czosnku i cynamonu

Przepis 35:
Miąższ bułki ugnieść z niewielką ilością serka topionego w razie potrzeby dodać trochę mąki kukurydzianej.

Przepis 36:
Miękisz ze świeżej bułki wyłożyć na kawałek czystego płótna i zamoczyć w ciepłej wodzie. Po odsączeniu nadmiaru wody ugnieść ciasto przez płótno. Dodać substancje zapachowe.

Przepis 37:
2-3 łyżki stołowe mąki pszennej, łyżeczkę mąki kukurydzianej łyżeczkę cukru pudru - dokładnie wymieszać, aż do uzyskania właściwej konsystencji.

Przepis 38:
Piernik ugnieść z dodatkiem miodu, aż do otrzymania właściwej konsystencji.

 
stasiu
cd.
Przepis 39
Mąkę ziemniaczaną lub ryżową ugnieść z dodatkiem oleju jadalnego aż do otrzymania jednolitej masy.

Przepis 40:
Surowe żółtko jajka ugnieść z mąką pszenną i odrobiną mąki kukurydzianej

Przepis 41:
Obrane, gotowane ziemniaki ugnieść z żółtkiem. dodać łyżeczkę stołową cukru pudru i tyle samo mąki kukurydzianej. Wymieszać, dbając o właściwą konsystencję

Przepis 42:
Ugotowane żółtko jaja ugnieść z ziemniakiem i miąższem bułki pszennej i odrobiną mąki

Przepis 43:
Z zaparzoną mączkę konopną (mielone konopie zaparzone w termosie), wyrobić z mąką kukurydzianą i zapachem (np. nostrzyk). Dodać do tego nieco oleju jadalnego, dzięki któremu ciasto dobrze się wygniata i nie jest ani zbyt twarde, ani zbyt miękkie. Ciasto można barwić na różne kolory.

Przepis 44:
Do gotującej się kaszy manny dodać starty żółty ser całość dokładnie wymieszać. Po wystygnięciu ugnieść z mąką pszenną i kukurydziana.

Przepis 45:
1 cz. zmielonych konopi 1 cz. zmielonego siemienia lnianego zaparzyć w termosie, po wystygnięciu ugnieść z mąką pszenną.

Przepis 46:
Zagotować mleko wraz z mielonymi konopiami dodać kasze manną do uzyskania gęstego ciasta. Po wystygnięciu wyrobić i w razie potrzeby dodać trochę kaszy

Przepis 47:
Przygotować ciasto z kaszy manny według dowolnego przepisu po wystygnięciu wyrobić z ugotowanym ziemniakiem

Przepis 48:
Miąższ świeżego chleba wyrobić z kukurydzą z puszki w razie potrzeby dodać trochę mąki

Przepis 49:
Ziemniaka ugnieść z mąką i jajkiem otrzymane ciasto uformować w wałeczki o średnicy ok. 1 cm i gotować w wodzie z dodatkiem cukru i goździków

Przepis 50:
2 łyżki stołowe mąki pszennej, 1 łyżka stołowej cukru pudru, 1 łyżka mąki kukurydzianej 1 żółtko i trochę oleju, szczypta soli. Całość dokładnie ugnieść. Jeśli ciasto jest za twarde dodać odrobinę oleju.

Przepis 51:
Miąższ razowego chleba ugnieść z żółtkiem jajka, odrobiną mąki kukurydzianej i ząbkiem czosnku.

Przepis 52:
Miąższ razowego chleba ugnieść z ziemniakiem, serkiem topionym i mąką

Przepis 53:
Gotujemy szklankę wody z 1/2 szklanki kaszy kukurydzianej, aż do rozgotowania się kaszy. Następnie do ochłodzonej papki dodajemy prażonej bułki tartej, dwie łyżeczki oleju. Wyrabiamy z mąką aż od uzyskania żądanej konsystencji

Przepis 54:
Ugnieść świeży piernik z dodatkiem miodu i łyżeczką cukru. Odrobinę szafranu, dwie łyżeczki stołowe mąki kukurydzianej i trochę cukru wrzucić do niewielkiej ilości przegotowanej wody. Dokładnie wymieszać. Jeśli ciasto okaże się zbyt rzadkie, dodać mąki kukurydzianej. Ugnieść miękisz ze świeżej bułki z dodatkiem białego sera. Dodać łyżeczkę zmielonych konopi i jedną łyżkę miodu. Ponownie ugnieść ciasto

Przepis 55:
Rozgnieciony groszek konserwowy wrabiamy na jednolite ciasto dodając 1cz mąki kukurydzianej 1 cz. mielonych płatków owsianych i 2 cz. mąki pszennej

Przepis 56:
Do czystego naczynia wsypać białej mąki pszennej i wlać trochę wody. Dobrze wymieszać. To ciasto może być używane bez żadnych dodatków. Można dodać łyżeczkę cukru, zapach anyżowy lub 1-2 rozdarte ząbki czosnku.

Przepis 57:
Do kawałka czystego płótna włożyć miękisz ze świeżej bułki. Całość namoczyć w ciepłej wodzie i długo ugniatać przez płótno. Potem dodać zapach.

Przepis 58:
Mączkę ziemniaczaną lub mączke ryżową ugniatać z dodatkiem oleju jadalnego aż do otrzymania jednolitej masy.

Przepis 59:
Piernik ugniatać z dodatkiem miodu aż do utrzymania wymaganej konsystencji.

Przepis 60:
miąższ z bułki
gotowany ziemniak
olej lub masło
barwnik spożywczy (żółty lub czerwony)
atraktor (wanilia, nostrzyk)

--------------
 
Matik12
Widzę już dawno nikt się tu nie wypowiadał ale mam jedno pytanie: czy na takie ciasto ryby będą brały bez wcześniejszego nęcenia? Chodzi mi o to że jakbym zrobił takie ciasto w miejscu gdzie nikt nigdy na ciasto nie łowił (bo tak przypuszczam) to czy ryby będą brały od razu czy kilka dni je będę musiał przyzwyczajać?
 
pepsi116
Próbuj wszystko jest możliwe. A jak nastawiasz się na plocie,leszcz dodaj aromat waniliowy
 
Grucha_95
Ja mam przepis na coś takiego:

zmielone otręby pszenne, kukurydza, jakieś orzeszki, słonecznik (bardzo drobno zmielone),
kasza manna, kaszka kukurydziana i oczywiście atraktor.

Zagotować troszkę wody (w zależności ile się chce ciasta) wsypać troszkę tych zmielonych składników,
dodać troszkę kaszy mannej (dosłownie łyżkę na szklankę składników) i kaszki kukurydzianej i powoli mieszać na ogniu aż zgęstnieje. Na koniec dodać troszkę oleju aby się nie kleiło do palców. Dodać odpowiednią ilość atraktora i ciasto gotowe. Piszcie co złowiliściePfft
Edytowane przez bobo160 dnia 25-06-2009 18:35
 
Arin
Witam.

Ja zwykle stosuje takie.

5 łyżek mąki (kopiate)
1 jajko
1 łyżka oleju

WodE stopniowo dodawać aż uzyska dobrą konsystencje.
Posiekany ząbek czosnku (sok malinowy itp.)
Wszystko wymieszać.
 
cyklon007
Koledzy, jestem tutaj nowy i nie wiem jak zrobić dobre ciasto na płotkę, na jednych forach piszą, że z mąki, a na innych że z bułki. Kolega mi mówił że jak z mąki to :
-mąka
-woda
-aromat do ciasta

eksperymentowałem i wyszło mi ładne ciasto, ale nic nie brało

Proszę o szybką pomoc, z góry dziękuje. Frown
Edytowane przez bobo160 dnia 03-01-2012 20:15
 
Semi
Ciasto z mąki i wody zdaje naprawdę egzamin, mój wuj od lat na takowe łowi i czasami mnie przekona do tej przynęty. Używam jej jednak tylko na łowiskach typu stawy, jeziorka, na innych łowiskach jakoś mi nie leży taka przynęta. W Twoim przypadku brak brań mógł być spowodowany dodaniem zapachu do ciasta. Wielu ludzi dodaje go i później się dziwi, że ryby omijają przynętę szerokim łukiem. Nie mam zaufania do tego typu dodatków. Wolę łowić na ciasto zrobione z samej mąki i wody. Następna sprawa, jak chcesz łowić płotki to próbuj na pęczak, parzoną pszenicę lub robaczki, będziesz miał lepsze wyniki. Wink
Człowiek oprócz strawy i wody, potrzebuje też do życia chwili spokoju i kontaktu z naturą, inaczej głupieje.
Semi.
 
zimny
Oglądałem ostatnio jakiś film, w którym gość łowił na ciasto zrobione z zanęty wędkarskiej. Macie może jakiś pomysł w jaki sposób wykonać takie ciasto??
img688.imageshack.us/img688/5707/userbarssr.jpg
 
Kuros01
Przepis jest dosyć prosty. Ok 100g zanęty, 1 jajko i odrobinka oleju. Najpierw wymieszaj jajko z olejem, później dosypuj stopniowo zanęty (aż do osiągnięcia żądanej konsystencji) i wyrabiaj ciasto.
 
Przejdź do forum:
Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło



Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Panel informacji
Panel informacji
-----------------
Aktualnie online
· Gości online: 7

· Użytkowników online: 0

· Łącznie użytkowników: 15,850
· Najnowszy użytkownik: damcar
Przetłumacz stronę

Losowa Fotka
Shoutbox
Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Semi
02-09-2014 21:25
Polsat udostępnił na swojej platformie, chyba z pięć kanałów od 444 do 448 za darmo.

kesu
02-09-2014 21:21
A ja tu mam a Stoloż na mnie nie zarobi :* Pfft .

Kondzio154
02-09-2014 21:13
Ładnie grają-śledzę w internecie, bo na ogólnodostępnych nie ma }{

krzysiu wedkarz
02-09-2014 21:00
Witajcie Wink

kesu
02-09-2014 20:51
Czołem koledzy pa1pa . Nasi w siatę nawet ładnie grają ouch .

stan2010
02-09-2014 20:46
Witam ouch, sygnalizator inny- świetlik w małpce, która napina elektronika Wink 3w1 hahaha

Labedziak
02-09-2014 20:44
Witam Wink

RichiS52
02-09-2014 18:41
HEI! Wink

Dawid
02-09-2014 16:17
Więc w tym miesiącu 3 dni na Rudy i 3 dni na Gosławice , potem tylko dniówki na "stawkach" i to na tyle z karpiowania w tym sezonie

Kondzio154
02-09-2014 15:29
Cześć.

Przeglądarka i Os

Twoja przeglądarka, to:
CCBot/2.0 (http://commoncrawl.org/faq/)
26,089,783 unikalne wizyty Original Theme, Athos, by Thomas - Modified into Athos_Grey by Exodus